Ehliyet Sınavı için Tavsiyeler

Ehliyet Sınavı için Tavsiyeler
Her yıl binlerce sürücü adayının ter döktüğü Ehliyet sınav soruları, gerekli özeni göstermeden hazırlananlar için can sıkıcı olabilir. Bir sürücü kursuna kaydolarak araba kullanmayı ve trafik kurallarını bilseniz bile; trafik, ilk yardım ve motor becerileri derslerini müfredata göre geçmek zorundadır. Unutmayın ki sınavı geçmeniz bile sizi iyi bir sürücü yapmaz. Hem kendinizin hem de yolcularınızın hayatını tehlikeye atmamak için araç kullanmak kolay bir iş olarak görülmemeli, yıllarca çalıştıktan sonra deneyimli bir sürücü olmaya çalışmalısınız. Ehliyethane sayesinde daha önce çıkmış olan sınav sorularını çözüp kolayca cevaplarını alabilirsiniz. Çıkmış sorulara çalışmanız size fayda sağlayacaktır.
Görsel hafızanızı kullanın
Teori sınavına hazırlanırken bir program belirlemeniz ve hedefler belirlemeniz gerekir. Aynı anda 3 ders çalışmak yerine, birer ay arayla ders çalışmalısınız. Kursa devam etmeyecekseniz faydalı kitaplar edinerek ve geçmiş soruları çözerek deneyim kazanabilirsiniz. Sürücü adayları için en zor sorular motosiklet kursundan geliyor. Amortisör, volan, diferansiyel, jeneratör, dağıtıcı kelimelerini duyunca turist gibi hissediyorsanız; Teknik bir arkadaşınızdan aracın bu kısımlarını size göstermesini isteyebilirsiniz. Görsel hafızayı kullanarak motor becerileri öğreniyorsanız bu daha kullanışlıdır.
Sınav sistemindeki değişiklikleri görüntüle
2017 yılında yeni uygulamaya başlayan elektronik sınav sistemi için başvurular bazı il ve ilçelerde sınırlı kontenjanla kabul edilmektedir. Normal teorik sınav 60 dakika sürerken, e-sınav dokunmatik ekran yardımıyla 45 dakikaya indirilmektedir. Her iki sınavdan da başarısız olursanız, 4 kez katılmanıza izin verilir. Aradaki fark şudur: Elektronik sınava başvuran bir sürücü başarısız olursa normal sınava başvuramaz. Ancak standart sınavdan elektronik sınava geçmek mümkündür.
Trafik işaretlerine dikkat edin
Trafik dersinde öğretilen levhaları ve levhaların anlamlarını bilmek sadece ehliyet sınavını geçerken değil, araba kullanırken de faydalıdır! Örneğin park etmek yasaktır ve durmak yasaktır işaretlerini bağlamazsanız aracınızın çekilmesini engelleyebilirsiniz. U dönüşü yasaksa, yol daralıyorsa, hız sınırı uygulanıyorsa, çukurlar veya keskin virajlar varsa; Bu işaretlerin güvenliğiniz için konulduğuna dikkat etmelisiniz. Zincirleme kazaya girmeden önce, aracınız bozulur ve yolda kalırsanız, çeyrek ışıklarınızı yakmanız ve üçgen cihazınızı aracınızdan 30 metre uzağa “reflektör” olarak ayarlamanız gerektiğini öğrenmelisiniz. .
Direksiyon sınavı ile eğitmeninizi şaşırtın
Direksiyon sınavına girmeden önce pratik yapmanın yanı sıra dikkat etmeniz gereken birkaç detay var. Öncelikle manuel mi yoksa otomatik şanzıman mı seçeceğinize karar vermelisiniz. Debriyaj ve fren pedalı sertliği araçtan araca değişiklik gösterdiği için testte kullanacağınız aracın aynısı veya benzeri araçla pratik yapmalısınız. Hatta direksiyon sınavınız sırasında birkaç küçük hareketle talimat kredinizi bile kazanabilirsiniz! Arabaya binerken önce emniyet kemeri takılı olmalıdır. Start’a bastığınızda adrenalin yaşamak istemiyorsanız; 1. viteste veya geri viteste ise vitesi boşa alınız, el freni çekiliyse bırakınız. Aracı çalıştırdıktan sonra arka ve yan aynalar size göre ayarlanmalı ve sürüş esnasında göz ucuyla kontrol edilmelidir. Tüm bunları yapmak, öğretmeninizin gözlerini yaşartabilir çünkü siz çok ilgili ve özenli bir lider adayısınız.